A rendszeres szabadban való játék a gyermekek egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen. Mindeközben izmaik-csontjaik erősödnek, a tüdejük fejlődik, kondíciójuk is javul. Az önfeledt játék közben azonban sokszor a határokat feszegetik, ami a játék biztonságát illeti. Emiatt rendkívül fontos, hogy olyan környezet vegye őket körül, ahol a lehető legkevésbé vannak kitéve különféle veszélyeknek. A biztonságos játékhoz vezető úton a legelső lépést a biztonságos burkolat kialakítása jelenti. Az óvoda udvarán felállított játszóeszközöknél figyelembe kell vennünk azt, hogy ha véletlenül leesik egy kisgyermek pl. a mászótoronyból, ne szenvedjen súlyos sérülést.

A jelenleg érvényes szabályozás szerint közterületi használat esetén 1 m feletti esésmagasságnál már kötelező az ütéscsillapító burkolat használata, hogy csökkenthető legyen a játék közben esetlegesen bekövetkező sérülések kockázata. A gumitéglák használata csökkenti ezek lehetőségét, és a felület rugalmassága óv a súlyos fejsérülésektől.

Az esésvédő gumilap kiváló vízelvezetéssel rendelkezik, könnyen takarítható, valamint sima és rugalmas felületének köszönhetően kíméli az ízületeket, csökkenti a ficamok és törések kockázatát, valamint környezetbarát megoldást a biztonságos burkolatok kialakításában.

A gumilap vastagságának kiválasztásakor minden esetben figyelembe kell venni a játszótéri eszközök esési magasságát és ehhez megfelelő HIC értékkel (kritikus esési magasság) rendelkező gumilapot kell választani.

A játszótéri eszközök alá 120 m2 gumiburkolatot helyeztünk el, melyet szegéllyel láttunk el. A gumiburkolat megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkezik, ami biztosítja, hogy a játszótéri eszközök ütéscsillapító burkolata a vonatkozó szabványoknak megfelel.

 


Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola:

Iskolánk fizika és biológia tantárgyakhoz kapcsolódó szemléltető eszközei között 30-40 éves darabok is vannak. Ezeket cseréltük le új, modern eszközökkel. Úgy gondoljuk, hogy a modern technikai eszközök mellett szükségük van a gyerekeknek olyan dolgokra, amelyeket kézzel meg tudnak fogni és ki tudják próbálni.

A pályázat keretében beszerzett eszközöket alsó tagozaton, matematika órákon, testnevelés, énekórákon és napközis foglalkozásokon használjuk. Az eszközök egy részét fejlesztő órákon használják pedagógusaink. Az ének tantárgy tanításához, tanulásához iskolánk semmilyen ritmushangszerrel nem rendelkeztünk, ezt a hiányt pótolta a támogatással megvalósult vásárlás. A testneveléshez szükséges labdák, foci kapu és játékok szükségesek a sikeres tanórák megtartásához, a beszerzett testnevelés eszközök a pályázatban megírt célt szolgálják.

Intézményünk Pedagógiai Programjában nagy hangsúlyt fektet a hátrányok leküzdésére. A megvásárolt szemléltető és kísérleti eszközök a napi munkában, tanórákon fejlesztő és délutáni foglalkozásokon segítik az élményszerű oktatást, az ismeretek rögzítését. Iskolánk fő profilja a nemzetiségi oktatás, ezért a német nyelv elmélyítéséhez nélkülözhetetlenek a szótárak.

 

Az informatikai eszközök használatán kívül fontosnak tartjuk, hogy kézzel fogható szemléltető tárgyak is segítsék a tananyag elsajátítását. A tanórákat szeretnénk színesebbé tenni azáltal, hogy többféle új technológiát alkalmazunk, így hatunk érzékeikre. A diákjaink meghálálják a változatos, szemléletes, izgalmas demonstrációs eszközökkel tarkított izgalmas órákat. Mivel évről évre nő az SNI-s gyerekek száma, ők sokkal több törődést, odafigyelést igényelnek. Az ő fejlesztésüket is segítik a játékok, transzparensek, kísérleti eszközök használata. Kollégáink nagy hangsúlyt fektetnek a differenciált oktatásra. Az igényelt paravánokra nagy szükségünk volt, hogy a tanulók alkotásait és egyéb kiállítási anyagokat méltóképpen tudjuk a közönség elé tárni. Ezen felül megvalósulhatott a már közel 40 éves tanári asztalok cseréje, valamint tantermi bútorokat is tudtunk vásárolni.

  

Császártöltési Német Nemzetiségi Óvoda:

Az óvodás gyermekek számára nagyon fontos, hogy minden nap tartózkodjanak a friss levegőn, mozogjanak, játszanak a szabadban. Ahhoz, hogy esős időben is lehetőségük legyen erre, szükségünk volt egy nagy, fedett teraszra, ahol az óvoda valamennyi gyermeke egy időben tartózkodhat. Kettő helyi vállalkozó összehangolt munkával elvégezte a fedett terasztető és a térkövezés kivitelezését, melyet a gyermekek nagy örömmel vettek használatba amint a vállalkozók elhagyták az építési területet.

   

Császártöltési Német Nemzetiségi Önkormányzat:

A mai korban elengedhetetlen, hogy a döntéshozók is megfelelő eszközöket használhassanak a pályázatok, nemzetiségi ügyekben történő tájékozottságukhoz, ezért az önkormányzat 5 db laptop beszerzését valósította meg a tervezett 4 helyett, mivel kedvezőbb áron jutott hozzá az eszközökhöz, így lehetőség nyílt, hogy a fennmaradó 1 db laptopot az Óvoda intézményének adhassa használatra a gyermekek és nevelők nagy örömére. Emellett az évről-évre hagyományosan megrendezett eseményekhez – májusfa állítás, májusfa kitáncolás, kitelepítési emléknap, nyári német táborok – rendezvény-sátrat  szereztünk be, hogy a rossz idő se jelentsen a jövőben akadályt az eredményes rendezvényszervezéshez. A támogatásból egy nagyméretű (8*12m) és mellé egy kisebb méretű (4*6m) vízhatlan, égésálló rendezvény sátort tudtunk megvásárolni.


 

Video kategóriák:
Császártöltés °C
Budapest °C
  2024/04/13 Ferienhaus Ostsee
info :
Published menu link to the component iCagenda not found!

Eseménynaptár

April 2024
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Az oldalt látogatták 2015.08.06. óta:
19055249
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
1340
9712
32377
30514
58130
124284
19055249

Forecast Today
5328

0.42%
2.21%
96.67%
0.29%
0.38%
0.02%
Online (15 minutes ago):12
12 guests
no members

Your IP:44.210.149.205